KolayMedya.com Ankara Antlaşması Hizmet Paketi

Ankara Antlaşması için başvuru yaptınız ancak bir web sitesine ihtiyacınız mı var? Ankara Antlaşması başvurunuza kabul aldınız ancak şinizi kurmak için daha geniş hedef kitleye ulaşmanız mı gerekiyor? Kendinizi, işinizi İngiltere'de tanıtmak mı istiyorsunuz?.. Bu makaleyi sizin için hazırladık.

1963 yılında imzalanan Ankara Anlaşması, Türkiye vatandaşlarının Avrupa Birliği'ne (O dönemki adıyla Avrupa Ekonomik Topluluğu'na) üye ülkelerde hizmet verebilmek için vize almalarına hak tanıyor.

KolayMedya.com'un Ankara anlaşması kapsamında size sağlayabileceği dijital hizmetlerle ilgili bu makalede aşağıdaki konularda bilgiler yer alacak.

1- Ankara Antlaşması nedir?
2- Ankara Antlaşması başvurularında rekor artış
3- Kimler Ankara antlaşmasına başvuruyor?
4- Ankara Antlaşmasına neden başvuruluyor?
5- Ankara Antlaşması'na başvuracak olanlara tavsiyeler
6- KolayMedya.com sizin için ne yapıyor?

ANKARA ANTLAŞMASI NEDİR?

Ankara Antlaşması,1963 yılında dönemin ortak pazarına mensup Almanya, Fransa ve Benelüks ülkeleri ile Türkiye arasında Ankara'da imzalanan ve taraf ülkelere imza tarihinde var olan kanun, yönetmelik ve uygulamaların ilerleyen yıllarda anlaşmaya imza atan ülkelerin vatandaşları için geçerli olmasını öngören antlaşmadır.

Bu antlaşma çerçevesinde şekillenen ECAA ya da Ankara Anlaşması Vizesi, Avrupa Birliği ile işbirliği anlaşması bulunan ülkelerin vatandaşlarına İngiltere Birleşik Krallığı’nda kendi işini kurma ve İngiltere’de yerleşik yaşama hakkı sağlayan vize tipidir.

ANKARA ANTLAŞMASI BAŞVURULARINDA REKOR ARTIŞ

Geçtiğimiz yıl Ankara Anlaşması aracılığıyla İngiltere'de yerleşim vizesi almak için Türkiye'den 1.190 başvuru yapıldı.

Bu, İngiltere İçişleri Bakanlığı verilerine göre son 9 yılda yüzde 5 binin üzerinde artış demek.

2017 yılındaki başvurulardan 665'i onaylanırken, 325'i ise reddedildi.

KİMLER ANKARA ANTLAŞMASINA BAŞVURUYOR?

Son yıllarda yurt dışına yerleşen sanatçı, ressam, yazılımcı ve gazeteci gibi farklı dallardaki meslek sahibi Türkiye vatandaşlarının sayısının arttığı gözlemleniyor.

Bunun yanı sıra teknik yeterlilikleri yüksek olan, ağırlıkla üniversite mezunu başvuruların da yüksekliğ idikkat çekiyor.

ANKARA ANLAŞMASINA NEDEN BAŞVURULUYOR?

- Türkiye'deki iş hayatının insan taleplerini tamamen göz ardı etmesi,
- Güvenlik nedenleri,
- Hak meseleleri,
- Ekonomik nedenler,

Bunun arkasındaki sebeplere mercek tutabilmek için; Ankara Anlaşması yoluyla yakın zamanda İngiltere'ye yerleşen bir aileyle konuştuk.

Eşi inşaat, kendi ise denizcilik sektöründe çalışan ve adının gizli tutulmasını isteyen iş adamı, Türkiye'de hayatın her noktasındaki son gelişmelerin kendilerini yurt dışına yönelttiğini söylüyor.

ANKARA ANLAŞMASI'NA BAŞVURACAK OLANLARA TAVSİYELER

- Ankara anlaşması ile size gül bahçeleri vaat edilmiyor.
- Gelecek olan ailelerin veya kişilerin çok iyi düşünmesini ve tüm olumsuzluklara karşı kendilerini hazırlamaları gerekiyor.
- Firmalar sizinle çalışırken iki-üç kere düşünüyor. Sizlere güvenmiyor. İlk işi almak oldukça zor, sonuçta başka bir ülkede yabancısınız. 
- Burada ev tutmak zor, banka hesabı açmak zor. Türkiye'den getirilen para ile bir şeyler satın almak zor.
- Buraya kadar karamsar bir tablo gibi görünse de para kazanmaya başladığınız zaman hayatın ne kadar güzel olduğunu hissetmeye başlayacaksınız. Alım gücünün yüksek olması en güzel imkanlardan biri. Türkiye'de ekonomik olarak ne kadar zorlandığınızı, vergiler adı altında geleceğinizin sizden alındığını farkedeceksiniz. Evet orada da vergiler var ama ödediğiniz vergilerin, reel kazancınıza kıyasla çok düşük olduğunu da tecrübe edeceksiniz.

KOLAY MEDYA SİZİN İÇİN NE YAPIYOR?

Ankara Anlaşması her şeyden önce bir profesyonellik anlaşması. Ankara anlaşmasının en önemli kriterlerinden birisine göre kişiler İngiltere vize başvurusunda beyan ettikleri mesleği yapmakla yükümlüdür.

Yine Ankara Antlaşması vizesi için gerekli evraklar içerisinde yer alan "Ankara Antlaşması vize başvurusunda bulunan kişinin beyan ettiği işi yapacak yetkinlikte olduğunu gösteren meslek ve eğitim belgelerinin orjinalleri ve kopyaları ibraz edilmelidir." maddesini pekiştirmek için size dijital çözümler sunuyoruz.

Web Çözümleri

Mesleki kayıtlarınızı, özgeçmişinizi, meslek kariyerinize ait görselleri, kişisel geçmişinizi, portföyünüzü, iletişim bilgileriniz ve benzeri pek çok temel bilgileri sergileyebileceğiniz bir web sitenizin olmasını sağlıyoruz.

Bunu sağlamak için adım adım aşağıdaki desteği sağlıyoruz:

- Alan adı danışmanlığı
- Hosting danışmanlığı
- Site konsepti tasarlama
- Logo tasarımı
- Site dizayn desteği,
- Site içerik planı danışmanlığı,

Sosyal Medya Desteği

Sosyal Medya hesaplarının bütünlüğü, belirlenen konsept dahilinde, sosyal medya mecrasına göre yayın planı yapılması hem kullandığınız sosyal medya mecralarına tümleşik bir görüntü kazandıracak hem de bir bütün olarak profesyonel algınızı pekiştirecek bir etki yapacaktır.

- Profesyonel Sosyal Medya tasarımı,
- Sosyal Medya konsept tasarımı ve görsellerin hazırlanması,
- Ziyaretçi, izlenme, takipçi hizmetleri

Çeviri Hizmetleri

Web sitesi kapsamında hazırlanacak metin içeriklerinin çevirisi de sağlanan hizmet kalemlerinden birisidir.